CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Followers

Friday, July 29, 2011

Jumpa lagi Piala DuniaFirst of all , rasa sedih sangat apabila pasukan bola sepak Malaysia tersingkir dari kelayakan Piala Dunia selepas hanya sekadar mampu dengan Singapura 1-1 malam tadi .. Singapura layak ke pusingan seterusnya melalui agregat 6 - 4.


Malaysia gagal mempamerkan aksi yang maksimum biarpun diberi sorakan hampir 90,000 orang penyokong sendiri di Stadium Bukit Jalil malam tadi ..


Ketiadaan Safiq Rahim di bahagian tengah jelas memberi kesan kepada keseluruhan pasukan negara .. Serangan yang dilakukan tidak terancang di samping benteng yang masih rapuh memberikan peluang Shi Jiayi untuk menjaringkan gol buat Singapura .

Aku tak faham kenapa K. Rajagopal memasukkan Ismail Farouqi dalam kebelasan utama sedangkan pada aksi pertama pun pemain tuh gagal mempamerkan persembahan yang memberasangkan dan perlawanan semalam pun sama . Kenapa tidak masukkan Badrol Bakhiar ?

Perlawanan semalam bukan utk mencuba pemain baru , seharusnya Raja lebih bijak membuat percaturan permain di atas padang .. Kemasukan Gurusamy juga tidak dapat membantu , jelas sekali beliau masih lagi gugup bermain untuk di peringkat antarabangsa ..


Pasukan Singapura pula banyak mempamerkan aksi berlakon mereka .. Sikit sikit ja jatuh , dan buat buat injured .. padahal tak teruk mana pun kena .. Biasalah taktir kotor dorang nak melengahkan dan menghabiskan masa .. Ni bukannya WWE nak berlakon macam tu , ini bola sepak ! Bosan kami dihidangkan dengan lakonan yang melebih melebih oleh permain Singapura tuh ..

Banyak lagi yang perlu diperbaiki jurulatih K. Rajagopal . Memang lah , adat perlawanan ada menang dan kalah , apapun kita jangan mengalah .. Harapnya setiap permain dan peminat dapat menerima kegagalan ini sebagai satu yang postif . Kita cuba lagi , Malaysia tanah tumpah darahku !

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...