CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Followers

Thursday, July 28, 2011

Cari kemenangan tanpa bolos

KUALA LUMPUR - Timbalan Presiden Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM), Tengku Abdullah Sultan Ahmad Shah yakin keputusan akan berpihak kepada Harimau Malaya tetapi dengan syarat benteng pertahanan perlu memastikan tiada sebarang kelalaian dan kelekaan seperti yang berlaku pada perlawanan pertama di Singapura, Sabtu lalu.

Beliau berkata, anak-anak buah Datuk K. Rajagobal juga perlu mempamerkan mutu permainan tinggi - memberi tekanan kepada musuh dengan menyerang, mengawal permainan serta cuba memanfaatkan setiap peluang yang dicipta, maka kemenangan 2-0 yang diburu hari ini adalah tidak mustahil.

“Saya harap perlawanan esok akan menjadi perlawanan memihak kepada kita, saya dapat rasa semangat daripada pemain-pemain dan jurulatih... mereka hendakkan kemenangan.

“Selagi dapat kurangkan kesilapan mudah, ditambah dengan kehadiran ramai peminat membanjiri stadium esok (hari ini), saya yakin kemenangan akhirnya akan memihak kita. Mari kita berdoa dan mengharapkan esok adalah malam keramat,” ujar Tengku Abdullah selepas hadir menyaksikan sesi latihan terakhir pasukan di Stadium Nasional Bukit Jalil, semalam.

Dalam pada itu, Tengku Abdullah menyifatkan ketiadaan Safiq Rahim selaku perancang utama skuad Harimau Malaya sebagai kekosongan besar tetapi hakikat itu harus diterima dan beliau percaya terhadap kemampuan pemain gantian yang bakal mengisi posisi itu.

“Kita kehilangan Safiq, memang satu kehilangan besar, tapi kita kena terima hakikat dia tak boleh main. Kita perlukan pemain gantian yang setanding Safiq, tunjukkan aksi mantap,” katanya.

 
Sumber : UTUSAN

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...